Friday, September 26, 2008

Herlige möter på Zoé kirken i Fredrikstad

Forrige helg hadde jeg privilegiet å preke på "Breakthrough" - ungdomskonferansen på Zoe i Fredrikstad, Norge. Joakim Lundqvist, leder for NG i Sverige og direktör ved Livets Ord Bibelcenter, var også med som hovedtaler. Hans budskap var som alltid, trosfriske og oppmuntrende og mange fikk möte Gud i hans möter. Selv talte jeg dels om å "Trene alene". preknen handlet om hvordan Davids liv kan väre et eksempel for oss i åndelig disiplin. På menighetens hovedmöte på söndag talte jeg om at "Jesus er Herre!"Hav mener vi egentlig når vi bekjenner at Jesus er Herre? Jo, vi bekjenner da at Han er Herren Gud, han er Seierherre och Messias Kongen - Kongenes Konge og Herrenes Herre.

Spesiellt berörte jeg betydningen av å forstå at Jesus er Gud. Ikke bare etter oppstandelsen er han Gud. Gud er Gud hele tiden. Jesus er Gud kommet i kjött. Gud ble menneske. Jesus var ikke en jödisk vishetslärer eller undergjörer eller rabbi. I allt han sa og gjorde var han Gud. Og i allt Jesus er og gjör ser vi Gud åpenbart - hans vesen, natur, og vilje. Vi kan derfor ikke velge og vrake i det Jesus underviser og negligere noe av det som bare å tilhöre Gamle Testamentet. Evangeliene er ikke bare filmen om Jesu liv. Og sammen med apostlenensgjerninger er ikke evangeliene bare en historiebok uten teologisk betydelse. Om Gud virker, taler og åpenbarer er det gyldig da, nå og for alltid.

Gleder meg til neste gang jeg besöker Fredrikstad. På gjensyn...

Det var herlig å treffe familie og mange gode venner i Fredrikstad og Östfold. Herren har herlige planer for dette distriktet og jeg tror at vi kommer å få se det i tiden framover.

Tuesday, September 16, 2008

Livets Ord University

Det är ett stort privilegium att få vara en utexaminerad student från Livets Ord University. Studierna gav så mycket, Herren fick gå på djupet i mitt liv som aldrig tidigare och man var mitt uppe i en starkt och intensiv andligt miljö. Det är ingen tvekan om att utan den grunden skulle jag aldrig göra det jag gör idag.

Våra studenter är hjältar. De arbetar hårt för att försörja sig och finansiera sina studier. De får inga studiemedel eller studielån. Även om de är värda att få del av det andra studenter tar som en självklarhet, kommer det alltid en skörd på det man sår. Om några år kommer vi garanterad att höra (om) flera av de. Gud kommer att använda dessa underbara unga människor på ett fantastiskt sätt i framtiden.

Om du skulle vilja läsa teologi med hög akademisk kvalité i en sund och stark andlig miljö är Livets Ord University platsen för dig. Vi kanske ses...