Tuesday, June 10, 2008

Et velsignet leseår

Dette leseåret har jeg undervist gymnasielevene på Livets Ord Kristna Gymnasium i et emne som heter "BTT" (Bibel, Teologi og Troslæra). Det har vært veldig morsomt. I første klasse går vi igenom Bibelens historie, andre året fokuserer vi på de viktigeste kristne dogmene(Teologi, Kristologi, Pneumatologi...) og siste året leser vi Apologetik (trosforsvar). Det har vært et privilegium å få undervise disse ca 150 elever. De er så utrolig herlige. Det råder en såååå fin atmosfære på skolen. Jeg gleder meg til å treffe de igjen til høsten... Men først skall jeg ha ferie.

Strømmer over det tørre

Profeten Jesajas profeterer i kap 44 om at Gud vil øse vann over det som tørster og strømmer over det tørre. Ved et besøk i Israel for ca. to år siden besøkte jeg noen plasser i ørkenområdene sør for Jerusalem i retning mot Dødehavet. På vei till Qumran fikk vi ved en viss plass kjøre på en midlertidig vei som hadde blitt byggd ved siden av hovedveien. Til min overaskelsen hadde en stor bit av veien blitt fullstendig spylt bort av vannmasser (i ørknen!!!!). Min venn fortalte da att under regntiden når regnet faller med voldsom kraft rekker ikke den tørre marken å absorbere vannet. Istedet renner det ned fjellskåningene og samler seg i større og større strømmer som raskt kan bli til voldsomme styrtfloder. Bare noen uker tidligere hadde to peroner dødd da de ble overasket av en slik styrtflod i ørknen.

Så, når Gud taler om strømmer i ødemarken er det voldsomme saker profeten har i sinne. Jesus siere at det fra vårt indre skall flyte strømmer av levende vann!

Monday, June 9, 2008

Herlige Lidköping.

Hvilken underfull sommerby Lidköping er. Under helgen hadde jeg privilegiet å treffe gode venner, slekt og søsken i Herren.
Hos familen Jonssons fantastiska paradis på Kållandsö, med utsikt over Vänern, grillet vi og nøt av god mat og fellesskap med Gustavssons(Elis och Kerstin, Josef og Ann-Christin med barna Alfred og Nora), Simon og Martina (Superkoselig at dere kunne komme denne helgen!!!) og Lisa med barana Elsa og Isak.

Takk til alle som forgyllte denne fanatstiske helg!

Wednesday, June 4, 2008

Grevlinger på tomta

Her om dagen hørte jeg det raslet i skogen rett på baksiden av huset. Ca 15 meter fra tomtegrensen ser jeg en grevlingunge som skynder sig till det som virker være ett hi. Straks deretter rasler det til igjen og yttligere tre grevlingunger forter seg i sikkerheten til hiet.
Dessuten er grevlingen naturens egen "støvsuger". Etter en herlig krill-kveld er det ikke fritt for at det havner noen matrester her og der. Da kommer grevlingen på kvelden og gjør rent bord. Ikke et eneste pop-corn er å finne på gresset dagen etter.