Friday, June 4, 2010

Skolverkets uttalanden är ett hot religionsfriheten

Den kristna studentorganisationen Ny Generation har på blivit kritiserat den senaste tiden i svensk press. Att Skolverket nu uttalar sig kritiskt till Ny Generations missionerande verksamhet i skolan är inget annat än ett hot mot organisationsfriheten och religionsfriheten i Sverige. "Kristna skolföreningar får förekomma, men när de blir missionerande är det mer tveksamt. Då kan de till och med vara olagliga".Detta säger Claes-Göran Aggebo, undervisningsråd på Skolverket, enligt Dagen.se.
Problemet med ett sådant uttalande är att kristendommen som religion är till sitt väsen missionerande. Det ingår i vår religionsutövning att berätta för andra. Inte på ett otillbörligt sätt, inte genom manipulation eller press. Men det ingår i religionsfrihetsbegreppet att kunna uttrycka sin tro, berätta om sin tro och bjuda andra in i denna trosgemenskap. Att tillämpa samma holdning på politiskt engagerade ungdomar skulle ingen ens komma på tanken att göra. Skolverket skulle aldrig försöka stoppa SSU om de organiserade sig på någon skola och debbaterade och argumenterade för sin politiska åsikt och vann över på sin sida andra skolkamerater.

Allvarligt är det också att Skoverket använder så starka ord som "olagligt" utan att konkretisera vad som skulle vara olaglig verksamhet bedriven av Ny Generation. Detta är ett mycket illavarslande signal och mycket otäckt.

Religiösa ungdomar har samma rättighet som politiskt engagerade ungdomar att uttrycka sin åsikt och leva ut sin tro/övertygelse i sin vardag. Vi lever trots allt i ett demokratiskt, mångkulturelt och pluralistiskt samhälle.

Tuesday, June 1, 2010

Benny Hinn til Europakonferansen på Livets Ords

Jeg ble veldig glad da jeg fikk nyhten om at Benny Hinn skulle komme til vår Europakonferanse. Hinn er en mann som Gud bruker på en mektig måte. Tusener og atter tusener har blitt frelst, helbredet og satt fri under hans kampanjer. Skandinavia behöver en riktig kraft-dose med det overnaturlige og med tegn og under. Jeg tror at dagene med Benny Hinn kommer til å inspirere kristenheten til fornyet tro på at Gud gjör mirakler idag.
En kveld, noen dager för nyheten slepptes, kom jeg til å tenkte på Benny Hinn og gikk in på youtube for å se noen klipp fra hans möter. Vi satt og gråt hjemme i soffan så beveget av Guds närvär og synet av barn og ungdommer som får möte Gud.

Denne filmsnutten fant jeg på youtube. Ei lita jente med revmatisme som sitter i rullestol blir helbredet av Jesus på et möte med Benny Hinn.






Velkommen til Uppsala og Europakonferensen den 24 juli - 1 august!