Thursday, November 20, 2008

Israel - politikk og religion

Israel havner i medias sökelys rett ofte. Skandinaviske medier er ekstreme i sin vinkling av nyhetsdekkningen fra konflikten mellom den Israeliske staten og det Palistinske selvstyret, som utspiller seg i regionen . Konfliketn er ikke lett å håntere og lösningene er ikke så enkle som det kan höres ut når amerikanske presidenter står i kö for å love fred i Midt-Östen. De som må leve med situationen er israelerne selv. Idag meddelte Israels president Simon Peres at det blir valg i februar 2009. Likud, med Benjamin Netanyahu i spissen, leder på meningsmålingene over Kadima som ledes av Tzipi Livni, mens Arbeiderpartiet gstadig går tilbake på meningsmålingene. Netanyahu ser ut til å kunne bli Israels neste statsminister i februar. Med stor sansynlighet kommer han til å stå for en betydlig töffere linje i relationen med det palestinse selvstyret.

En annen utfordring er den som de kristne araberne lever under i området og også de messianske jödene. Begge disse grupper opplever forfölgelse og trakkaserier. Derfor er det gledende å lese at det på Kirkemötet ble gjort vedtak som belyser dette og som oppmuntrer til solidaritet med disse gruppene. Bl annet ble det vedtatt att:
· Samarbeide med reiseselskap som arrangerer feriereiser til dei heilage stadane og
solidaritetsreiser til regionen, for å leggje til rette for at dei som reiser kjem i kontakt
med både palestinske kristne og messianske jødar.
· Arbeide for å få betre kontakt med dei messianske jødane, også ved å vitje dei på
delegasjonsreiser, som del av det større kristne fellesskapet i området.

La oss inkludere våre trossösken i Midt-Östen i våre bönner. De kristne araberne og de messianske jödene er viktige som eksempler på at forsoning er mulig.

No comments:

Post a Comment