Saturday, September 18, 2010

Be, så skal dere få!

Jesus sier i Matt 7:7-8 Be, så skal dere få...for hver den som ber, han får..."

Bønn er kanske den mest uutnyttede resurs som finnes tilgjenlig for mennesket. Gud oppfordrer oss til å be - om og om og om igjen! Hvorfor? Jo, derfor at han vil gi oss bønnesvar. I Herrens bønn lærer Jeus oss å be: "Komme ditt rike. Skje din vilje, som i himmelen, så og på jorden." Det er gjennom de troendes bønner som Guds vilje og manifestasjonen av Guds rike blir synlig på jorden, i vårt land, i våre menigheter, i våre familier og våre liv. Jakob sier i sitt brev (4:2) om bønn at: "Dere har ikke, fordi dere ikke ber." Med andre ord er Guds oppfordring til oss om å be et uttrykk for Guds lengsel etter å se sin gode vilje bli til virklighet i våre liv.
Men hvorfor er bønn så vanskelig? Hvorfor skal det alltid være en slik kamp rundt det å be? Dels har vi en fiende, djevelen, som skyter brennede piler og frister oss til ikke å be. Tregheten, trøttheten og motstanden mot å be er mange ganger et yttre angrep. Jesu tre nærmeste disipler som skulle kjempe med Jesus i bønn i Getsemane sovnet av bedrøvelse og deres øyne var tunge av søvn. Disse disipler som var vant med natte-jobb som fiskere kjempet med å våke i bønn, men kunne ikke klare det. På samme måte opplever også vi en trøtthet og motstand mot å be. Men om vi overvinner denne trøtthet, kommer vi til å oppleve at i bønnen finnes styrke, fornyet kraft og herlige bønnesvar.

Fortsatt står disse ordene fra Jeus fast. Ikke som vakker poesi, men som virklighet og himmelske løfter. I bønnen brytes begrensninger, troen vekkes til liv, Guds løfter blir levende og Jesu nærhet blir konkret og virkelig.

Be, så skal dere få!

1 comment:

  1. Amen! Intimitet med himmelen er det vi trenger for å skape forandring i vår verden! :)

    ReplyDelete