Friday, June 19, 2009

Hvorfor reagerer ikke Den Norske Kirke?

Det er for meg ubegriplig hvordan ledere og foretredere i Den Norske Kirke kan stå å se på hvordan en verdslig regjering styrer og steller i Kirken. Nå har Giske gjort det igjen. I Bispevalget i Stavanger kom Kjetil Aano på en overveldigende försteplass. Blant menighetsråd, prester og andre kirkelige tilsatte i Stavanger bispedømme, og blant alle Den norske kirkes proster og teologiske professorer var han den suverene ener. Kirkens egen röst og vilje er soleklar. De vil se Kjetil Aano som neste Stavanger-biskop. Men slik bryr ikke Giske seg noe om. Han leker pave og gjör som han vil og utnevner den som ligger närmest hans eget syn i moralspörsmål. Det som med stor sikkerhet har värt utslagsgivende er bispekandidatenes syn på homofili. Blant de fem nominerte var det bare Erling Pettersen som sier ja til ordinasjon av personer som lever i homofilt samliv. Og selvsagt var det han som fikk jobben. Dettte er ingen ting annet en en skandale. Når skall Den Norske Kirke reagere og si nok er nok? Når skal Kirken kreve selvstyre? Hvor er biskopene, prestene og kirkens ledere som klart og tydelig sier ifra at dette ikke er akseptabelt? Giske eier ingen skam i sitt politsike liv. Han misbruker sin stilling som minister og voldförer seg på menneskers religiöse overbevisning. Han viser ingen respekt for demokratiet og Kirkens egen overbevisning og önske om hvem som er best egnet til å lede deres Kirke videre. Nei Giske, dette er bedrövlig!

3 comments:

  1. Tja, underlige greier dette. Hvor langt kan man strekke ordet kirke?
    Om for eksempel min pastor i min menighet innsatte en eldste som levde i homofilt partnerskap og jeg stilletiende godtok det – var jeg da i ordets rette forstand en kristen?
    Man må vel forstå det slik at det én i en sammenheng kan gjøre, det kan vel alle gjøre. Og når sjefen gjør det da er de jo fritt fram. Så teoretisk sett og satt på spissen så kan faktisk en ”menighet” bestå av bare lesbiske og homofile samboende par. Nå er vel den Norske Kirke snart bare kristen i navnet. Men tilbake til din undring om at ingen i Kirken sier imot eller tar til motmæle mot Giske – et ordtak sier at den som tier samtykker!

    ReplyDelete
  2. Dagfinn Höybråten sier "typsik Giske". Les artikkelen i DagenMagazinet.

    ReplyDelete
  3. Til og med generalsekretæren i Human-etisk forbund, Kristin Mile, reagerer på det Giske har gjort, ifølge vl.no

    Ole

    ReplyDelete