Sunday, June 21, 2009

Studenterna är viktiga för framtiden

Studenter är en viktig målgrupp. De är framtidens ledare och beslutsfattare. Det som idag fångar deras uppmärksamhet och interesse kommer att forma deras övertygelse. I framtiden kommer en hel generation av akademiker att leva ut sina övertygelser genom sina olika ledar- och beslutsbefattningar. När man är ung är man formbar, man är öppen för nya tankar och idéer och man söker något att leva för. All statistik visar att ju äldre man blir desto färre är det som ger sina liv till Jesus. Ca. 95% av alla kristna kom till tro innan man fyllde 19 år. Därför är det så viktigt att nå studenter med evangelium och att stödja de kristna studenterna att frimodigt lysa för Jesus vid sina olika fakulteter.

Det finns en sådan enorm potential i att förena sig kring en gemensam vision. När man är ensam kan det bli svårt och nästan till omöjligt att kämpa mot den ström av sekularisering som präglar utbildningsinstitutionerna i Skandinavien idag. Men tillsammans, förenade i samma tro och med samma vision kan initiativ förlösas som kan stoppa sekulariseringen och främja Guds rike. Låt oss tro Gud för att unga kristna studenter inom alla fakultet, men särskilt inom juridik-, medicin- och teologiområdet kan hitta varandra i en gemensam tro och vision för Sverige. Det kan komma visa sig i framtiden att ha mycket stor betydelse för religionsfriheten i landet, för bromsandet av avkristningen av vårt samhälle och för mobiliseringen av Guds folk i stort till tjänst för Jesus.

Låt oss be för Sveriges universitet att Gud skall få röra sig bland studenterna på ett starkt och påtaglig sätt. Låt oss be om ny vind i seglen för redan existerande studentarbeten och att nya fräscha initiativ tas runt om på högskolor och universitet.

2 comments:

  1. Hej !
    Du skriver: ” för bromsandet av avkristningen av vårt samhälle och för mobiliseringen av Guds folk i stort till tjänst för Jesus.”

    [Att skilja åt] Den historiska personen som det står skrivet om i originalversionen som blev redigerat till ”Matteuseusevangeliet” hette Ribi [det var hans titel] Yehoshua. Hans namn redigerades av hellenister till ”Jesus”.

    Ribi Yehoshuas – Messias - ursprungliga undervisning var i enlighet med direktiven i ”Moseböckerna” och den förvrängdes sedan av hellenister [not 1]. Den förvrängda undervisningen finns nu att läsa i ”Matteusevangeliet”. Ribi Yehoshuas – Messias - efterföljare hette Netzarim [försvenskat till ”nasaréer”] och de gjorde sitt bästa att praktisera direktiven i ”Moseböckerna” icke-selektivt; och för att följa Messias idag krävs det att man gör sitt bästa att praktisera direktiven i ”Moseböckerna”. [not 2]

    Ribi Yehoshua uppfyllde alla messianska profetior som skulle uppfyllas under det första århundradet. Messias är profeterad i ”Jesaja” 9:5-6 (eller i kristen felöversättning 9:6-7) att bygga Skaparens rike baserad på ”mishpat”, vilket implicerar att hans efterföljare måste hålla direktiven ”Moseböckerna”. För att följa Messias måste man alltså hålla direktiven i ”Moseböckerna”.

    Messias håller enligt den judiska Bibeln
    ”Moseböckerna” för att vara sanna vilket innebär han anser de som lägger till och tar bort direktiv från ”Moseböckerna” att vara falska profeter precis som det står skrivet i 5 Mosebok 13:1-6.

    Dessa stycken implicerar att för att följa Ribi Yehoshua – Messias - så kan man inte följa den kristna Jesus.

    Not 1: Länk
    Not 2: Alla uttalanden bevisade på Länk

    ReplyDelete