Tuesday, June 16, 2009

Johannes döperen

Holder på og studerer Johannes döperen for tiden... En utrolig spennende person med en sterk og kraftfull tjeneste. Her kommer noen få tanker rundt Johannes:

"Vid den tiden trädde Döparen Johannes fram och predikade..." (Matt 3:1) Det er alltid tid för att träda fram. Å tre fram betyr at man trår ut av folkemengden. Man forlater det som er gjengse oppfattning, man trer ut av det som "alle" akksepterer og man gjör noe ingen annen gjör. Johannes trådde fram og forkynte... Et budskap som ingen annen prekte. Han ropte ut at de skulle vende om fra og bekjenne sine synder. Budskapet om omvendelse må forkynnes om og om igjen i hver eneste generasjon.
Paulus formaner Timoteus til å preke i tide og utide. Å preke i utide må vel bety å preke når det ikke er politisk korrekt og passende å gjöre det i folks öyne.

I alle tider har Gudsmennesker tredt fram og talt Guds Ord. Johannes prekte ikke bare det folk ville höre - han talte sannheten til dem. Sannheten om deres synd, sannheten om omvendelsens nödvendighet og han pekte på han som är selve sannheten - Jesus Kristus Guds lamm.

Det finns sååå mye å si om Johannes döperen. Jeg regner med å preke om Johannes döperen om ikke alt for lenge...

No comments:

Post a Comment