Sunday, January 4, 2009

Kom helige Ande!

Predikade idag på gudstjänsten på Livets Ord. Vilken underbar församling!!! Jag bara älskar den. Självklart gör du det, kanske du säger. Du är ju pastor där. Ja, jag är en privilegierad man som får vara med i ett så fantastiskt team av hängivna ledare, duktiga predikanter och överlåtna pastorer. Det finns ingen bättre församling att predika för än Livets Ord i Uppsala. De är öppna, entusiastiska och samtidigt som man kan gå lite djupare när man undervisar. Halleluja för denna underbara församling!Tillbaka till predikan idag. Jag talade under rubriken, "Kom helige Ande!" Började först i ren glädje att betona(med rop och skutt...) att Gud bor i oss i all sin fullhet!!!! Gud den helige Ande bor och verkar i oss. Han är Hjälparen som hjälper oss och för oss in i en varm, kärleksfull och trosfylld intim relation med Fadern och Sonen. Avslutade med att tala kort om Andens gåvor. Hur de är uttrycket för den helige Andes verksamhet. Verksamhet - i bemärkelse av hans energi. Den kraft som er verksam när Gud gör mirakler. Där Anden är verksam, där verkar han mirakler!!!!!! Efter predikan bad vi pastorer för de som längtade efter att Andens gåvor på nytt skulle verka i och genom deras liv. Underbart!!!!

Kom Helige Ande!!!

tv.livetsord.se kan du se hela predikan.

GOD BLESS!
Remi Höidahl

4 comments:

  1. Mycket bra predikat Remi!
    Ville bara säga att temat är profetiskt, har hört/läst andra ta upp ämnet inför 2009. Det är dags att söka nådegåvorna mer ivrigt, att flöda i dem kontinuerligt. Han som bor i oss är större än den som är i världen!

    / Marcus Lennartsson

    ReplyDelete
  2. Tack så mycket Remi för din predikan. Speciellt underbart ditt vittnesbörd om att Anden är för oss och inte emot oss. Har själv brottats mycket med detta...
    Bless! /Andreas

    ReplyDelete
  3. Oh yes thank you so much for the fantasticly inspiring preaching at the last service. Such a perfect beginning to the year 2009!
    And I have to agree with you - LivetsOrd is such a wonderful church. I love it so much and only after these couple of months here! You truly have great preachers and pastors there that are such role models to how the christian life should be lived!
    God bless!

    ReplyDelete
  4. Här uppe i norr predikas det också just nu så det verkar ligga i tiden. Härligt! Jag håller med om att det är en härlig församling och jag är jätte tacksam att fått ta del av LO 06/07 genom bibelskolan. Mycket härligt man fick med sig i ryggsäcken upp till lappland. Ni gör ett fantastisk jobb i kristenheten i Sverige idag! Fortsätt...

    ReplyDelete