Friday, December 5, 2008

Retreat på Ribbingebäck


Sitter i skrivande stund på mitt rum på vår underbara församlingsgård Ribbingebäck. 40 studenter vid Livets Ord University är samlat för en tvådagars retreat. Tillsammans söker vi Herrens ansikte och tillåter honom att tala in i våra liv, rena oss, förvanlda oss och ge ny kraft och styrka för att vinna människor för Jesus. Jesus drog sig ofta undan till öda platser, berättar Lukas. Det är det retreat handlar om - att ta tid i ensamhet med Gud. Man låter bruset tystna och den uppjagade själen falla till ro för att stilla in sin uppmärksamhet på att höra från Gud.

5 comments:

  1. Ser du fram imot retreaten dere pastorene skal ha med pastor Per Mases?

    ReplyDelete
  2. Det å sette av tid og dra seg unna hverdagslivets hektiske program er noe jeg tror er viktig å prioritere. Som mange andre ting så blir det nedprioritert, men jeg ønsker å kunne kutte ned på informasjonsmengeden, for å kunne La den Hellige Ånd bli hørbar i mitt liv.
    Jeg ønsker dere en fin retreat og Guds velsingelse alle sammen.

    ReplyDelete
  3. Pastorerna skall på retreat under våren för å vara med Jesus. Det är alltid sååå underbart när vi har åkt på olika resor eller retreater tillsammans. Vi ber, studerar Bibeln, samtalar och har veldigt kul tillsammans. Gemenskapen vi har tillsammans den är bara helt fantastisk. Så visst ser jag fram emot en härlig Jesus-retreat tillsammans med mina bröder!

    ReplyDelete
  4. Ser du fram til å har retreat der Per Mases er kursleder og som er inspritert av Zen-budhistisk teknikk, selvom vi vet at dere ikke er blitt budhister?

    Det er greit med deres interne felleskap Livets ord-pastorer imellom, men med Per Mases`s blandingsreligion er ikke noen problem? Tror ikke OKS ville ha kompromisset slik.

    ReplyDelete
  5. Vi kommer ikke til å ha noen zen-teknikk relaterte innslag! Det blir tidebönner, stillhet och Guds Ord.

    Jeg tror heller ikke OKS skulle kompromisse og hengi seg til blandingsreligioner. Takk og lov for det! Vi har mye felles med OKS - det absolutt aller meste.

    La meg sitere min pastor, Ulf Ekman fra et av hans seneste innlegg på sin blogg:

    "Idag finns många människor som söker något mer än vad den gängse sekulariserade materialismen förmår att ge dem. Ofta är de besvikna på en kyrka som har mer eller mindre förnekat det övernaturliga, kompromissat med Bibeln och anpassat sig smidigt efter dagens samhälle. Inte undra på att människor söker i andra religioner och ockultism. Vi behöver inte Zenbuddism eller hinduiska meditaionstekniker. Vad vi behöver är ett möte med den levande Guden. Allt vi behöver finns i Jesus. I honom finns Gudomens hela fullhet."

    Må bare beroligge urolige sjeler at vi pastorer på Livets Ord kommer ikke å åpne for zen-teknikker. Nei, takk til den slags!

    ReplyDelete