Wednesday, February 4, 2009

Blasfemiforslaget trekkes

Trykket mot den norske regjeringen og spesiellt Sp ble for sterkt. Reaksjonene har värt sterke mot det forslag som regjeringen la fram i forrige uke om en endring i rasesmeparagrafen i straffeloven. Forslaget som kom fra regjeringen var at straffelovens paragraf 135, den såkalte rasismeparagrafen, skulle utvides til å gjelde hatefulle ytringer «slik at bestemmelsen ivaretar behovet for et strafferettslig vern mot kvalifiserte angrep på trossetninger og livssyn.»

Mange har tolket dette lovforslaget som et forsök på å forsvare de muslimske interessene spesiellt. Selv om regjeringen hevder at yttringsfrihetn skulle bli ivaretatt også i fortsettningen er det ingen tvil om at et slikt lovforslag skulle åpne opp for tolkninger av hva som er krenkende og hva som er kvalifiserte angrep på trossetninger og livssyn. Er det i hvilken grad man kan mobilisere demonstranter på Oslos gater? Eller er det om statsledere i muslimske land kjenner seg krenket? Eller er det en ateistisk advokat, eller en kristen, eller må det kanske väre en muslimsk advokat eller imam som kan definiere hva som skal til for å kjenne seg krenket av andres uttalelser?

Takk og lov at dette vanvittige lovforlsag ble skrotet! Måtte det aldrig komme tilbake igjen.

Lenge leve yttringsfriheten!

3 comments:

  1. Veldig bra! Gud være takk og pris.
    Godt å se at du følger med på gamle-landet...;)
    Inge

    ReplyDelete
  2. Jammen godt at forslaget ble trukket.
    Ole

    ReplyDelete
  3. Min bror, Ole Höidahl, har skrevet et innlegg på sin blogg runt detta temaet. Bruk linken på höyre side eller gå in på fölgende adresse: http://olesblogg.blogspot.com/

    ReplyDelete