Monday, February 23, 2009

Connected 09

WOW!
Vilken underbar helg vi hade i Oppdal. Oppdal Kristne Senter och Pastor Geir Morten Rogstad bjöd in till ungdomsskonferensen Connected 09 för ca 20:de gången. Ca. 200 ungdomar prisade, prisade och prisade Jesus. Ungdomarna i Oppdal Kristna Senter ledde lovsången på ett fantastiskt bra sätt. Kanon!

Jag predikade torsdag kväll over rubriken "Förventa ett mirakel från Gud". Gud är miraklernas Gud. Bibeln är full av mirakler från första versen och hela vägen igenom. Hungern och responsen var stor. I eftermötet flockades ungdomarna framme vid scenen och vi bad och bad och bad... och många fick möta Gud. Fredag kväll blev som en fortsättningpå kvällen innan. Jag predikade över rubriken "Säg inte: Jag är ung!" Låt inte din ålder vara en ursäkt att inte leva helt och fullt för Jesus. Gud kallar ungdomar att vara fördeömmen för de troende. Gud är redo att använda tonåringar närhelst de hänger sig åt honom. Återigen fick vi uppleva ett utgutande av Guds närvaro. Ungdomar blev berörda och befriade från onda andar.

På lördag kväll predikade Stefan Salmonsson. Men innan predikan fick vi del av vittnesbörd om vad Gud gör i Trondheim. I församlingen "Church for you" har de den senaste tiden bett med över hundra ungdomar till frälsning. Dessa kommer från svåra förhållanden och flera kommer från kriminella miljöer. Polis och sociala myndigheter är förvånade över vad de ser framför sina ögon. Gud använder dessa unga tonåringar på ett märkligt sätt och flera har upplevd starka mirakler ske genom bön. En av ungdomarnas "bestemor" (Norskt och betyder antingen mormor eller farmor) var i sista stadiet av canser. Läkarna hade gett upp hoppet att rädda hennes liv. Han kommer på att han kan be för henne och vid en senare undersökning finns det ingen canser kvar i kroppen!!!!
Att se dessa ungdomars hängivenhet i lovsången och höra deras berättelser var helt underbart!

Stefans predikan om att vara en soldat i Guds arme var obeskrivligt bra. Att återge Stefan är omöjligt. Han måste höras och ses - helst live. Predikan var så full av glädje och humor och samtidigt så utmanande att leva helt för Jesus och vara rätt person på rätt plats. Också denna kvällen samlades ungdomarna framme vis scenkanten och sökte Gud. Att se unga tonåringar gripna av Jesus, gråtande och bedjande för och med varandra ger hopp för framtiden. Det har profeterats i många år om en kommande ungdomsveckelse över Norge och nu tror jag att vi kanske ser början till detta. Beställ gärna CD´n från Stefans kvällsmöte via Oppdal Kristne Sneters hemsida här.

No comments:

Post a Comment